Computer gk questions day3 2024-25

Computer gk questions day3 will help you for Basic Computer Awareness questions for SBI Clerk exams, Bank PO, Bank Clerical Exams, IBPS exams 2024-25, and all other Banking Recruitment Examinations,so I have jotted some basic computer awareness Knowledge questions and answers for your reference which could help to score maximum marks in your respective competitive exam.

Computer Gk Questions – Day3 2024-25

Computer Gk Questions day3 2020-21
 

 

Q1. A _________ usually connects personal computers in a very limited geographic area, usually within a building premises
Ans: LAN(Local Area Network)

Q2. To refresh a web page/computer screen which function key is used?
Ans: F5

Q3. Popular search engines available in internet world today are?
Ans: Google search, Yahoo search, Duckduckgo, Bing, Yandex etc..

Q4. The ______________ folder holds copies of messages you have started but are not yet ready to send.
Ans: Drafts.
 

Q5. Which computer keyboard Shortcut-key used to close a tab on a web browser?

Ans: Ctrl + W.

Q6. Windows Operating System was invented by?

Ans: Bill Gates.

Q7. Which function key is used for fullscreen view, while browsing the webpage on internet.

Ans: F11.

Q8. Linux Operating System was invented by?

Ans: Linus Torvalds.
Q9. Who is known as father of computers?
Ans: Charles Babbage.
 
Q10. Who are the Founders of Google?
Ans. Larry Page & Sergey Brin.

Related Article: What is Computer and know about it some basics Read More

Related Article:  Computer Gk Questions – Day1 Read More
Related Article:  Computer Gk Questions – Day2 Read More
 
 

Q11. Which component stores the BIOS program in a computer?

Ans: ROM

Q12. What is the full form of BIOS?

Ans: Basic Input/Output System

Q13. Which device is used to convert a paper document into a digital image?

Ans: Scanner

Q14. Which topology connects all computers to a central hub or switch? Ans:

Star Topology

Q15. What is the default file extension of Microsoft Word documents (2007 and later)?

Ans: .docx

Q16. Which memory is located inside the CPU and provides the fastest access to data?

Ans: Cache Memory

Q17. Which protocol is used to securely browse websites?

Ans: HTTPS

Q18. Which computer port is commonly used to connect modern keyboards, mice, and pen drives?

Ans: USB Port

Q19. Which software is designed to detect and remove computer viruses?

Ans: Antivirus

Q20. What does URL stand for?

Ans: Uniform Resource Locator

Computer Gk Questions Day 4 Read More

Ajitkumar Padhi
Ajitkumar Padhi

Ajitkumar Padhi is an IT professional with a Master's in Information Technology and a Computer Science educator. He creates tutorials on Programming, Cloud Computing, DBMS, Operating Systems and Data Structures.

Articles: 58

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *