This article Computer Gk Questions Day1 2024-25 will help you for Basic Computer Awareness questions for SBI Clerk exams, Bank PO, Bank Clerical Exams, IBPS Exams 2025, and all other Banking Recruitment Examinations,so I have jotted some basic computer awareness Knowledge questions and answers for your reference which could help to score maximum marks in your respective competitive exam.
Computer Gk Questions – Day1

Q1. Servers are computers that provide resources connected to other computers are
Ans: Networks.
Q2. The CPU and memory are located on
Ans: Motherboard.
Q3. __________ is called the brain of the computer, which is responsible for processing the data.
Ans : CPU (Central Processing Unit).
Q4. Among these which of the following is an example of an input device- Printer or Scanner
Ans: Scanner.
Q5. The System Unit comprises of various Components used to process data ?true or false?
Ans: True
Q6. 1 KB=?
Ans: 1024 byte
Q7. 1 MB= how much byte?
Ans: 1024 * 1024 bytes or 1024 KB.
Q8. The term bit is short for
Ans: binary digit.
Q9. Which type of memory is commonly known as temporary or volatile Memory storage?
Ans. RAM (Random Access Memory).
Q10. Computer Keyboard is an example of
Ans: Input Device.
Computer Gk Questions Day1 2024-25
Related Article: What is Computer and know about it some basics Read More
Q11. Which company developed the Windows operating system?
Ans: Microsoft
Q12. What is the full form of OCR?
Ans: Optical Character Recognition
Q13. Which output device is commonly used to display visual information?
Ans: Monitor
Q14. Which programming language is known as the language of the web?
Ans: JavaScript
Q15. Which computer device supplies backup power during electricity failure?
Ans: UPS (Uninterruptible Power Supply)
Q16. What is the full form of LAN?
Ans: Local Area Network
Q17. Which type of software manages computer hardware and software resources?
Ans: Operating System
Q18. Which key is used to refresh the Windows desktop or a web page?
Ans: F5
Q19. Which memory is also called the main memory of a computer?
Ans: RAM
Q20. What does WWW stand for?
Ans: World Wide Web
Computer Gk Questions Day 2 Read More


[…] Param. Related Article: Computer Gk Questions – Day1 Read More Related Article: Computer Gk Questions – Day2 Read More […]
[…] Article: Computer Gk Questions – Day1 Read More Related Article: Computer Gk Questions – Day3 2024-25Read More Post […]